تعداد بازدید: ۳۹۱۵
کد خبر: ۱۴۲
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۴ - 18 March 2017
افزایش عمر مفید نما وکاهش هزینه بازسازی
در سیستمهای نصب خشک محاسبات مهندسی لازم برای پیش بینی ضریب انتقال حرارتی و میزان انقباض و انبساط مصالح زیرسازی و متریال نما برآورد شده‌است و بر این اساس دیتیلهای اجرایی طراحی شده‌اند و امکان فروریزی مصالح در اثر تغییرات جوی وجود ندارد‌. اما متاسفانه در سیستمهای ملاتی به علت تفاوت ضریب انتقال حرارت و متفاوت بودن میزان انبساط و انقباض ملات و مصالح‌، پس از مدتی سنگ‌ها جدا می شوند‌.

نمای سرامیک خشک

سیستم های به روز نماسازی که با نصب به روش خشک مورد استفاده قرار می گیرد یکی از روش های نوین و منطبق با استانداردهای جدید ساختمانی بود که این روش‌ها در دهه هفتاد خورشیدی در ایران اجرا شد طی سالهای گذشته تا به امروز پیشرفت های چشمگیری در این زمینه ایجاد شده‌است‌.

در گذشته برای نصب نماهای ساختمان صرفا از از روشهای ملاتی متشکل از سیمان و ماسه و آب استفاده می شد‌. اما امروزه برای ایمن‌تر کردن نما, کاهش زمان اجرا , کیفیت بالاتر و صرفه جویی در مصرف آب , روش های نصب خشک تا حدی جایگزین روش سنتی دو غابی شدند‌.

نمای سرامیک خشک
 
 

برخی از مزایای سیستم های نصب خشک :

۱‌- افزایش مقاومت نما در اثر کاهش حجم و وزن اسکلت و فونداسیون ساختمان و انطباق با آیین نامه های زلزله‌

با توجه به کاهش قابل توجه وزن به ازای هر متر مربع از سطح نمای اجرا شده نسبت به روش ملاتی , مقاومت ساختمان افزایش می یابد و و تاثیر بسیار زیادی بر ایمنی و پایداری نما در زمان زلزله و مهار فروریزی نما در لحظه ی زلزله خواهد داشت‌.

سیستم های نصب back ventilation محافظی برای استراکچر ساختمان‌ها و کل ساختمان است که ساختمان را برای دهه‌ها محفوظ نگه می دارد‌.

اگر در اول کار طراحی ساختمان‌، نما به‌صورت خشک دیده شود با کاهش قابل توجه در وزن ساختمان‌، نه تنها قیمت تمام شده افزایش پیدا نمی کند بلکه با کاهش وزن اسکلت و فونداسیون در قیمت تمام شده نیز تأثیر کاهنده چشم گیری باقی می گذارد‌.

۲‌- افزایش عمر مفید نما وکاهش هزینه بازسازی و ترمیم و امکان بازیافت دوباره مصالح‌:

عمر مفید نماهای دوغابی تنها حدود ۱۵ سال می باشد و پس از آن , احتیاج به ترمیم و تعمیر خواهد داشت که تعمیر آن نیاز به تخریب نما و ملات زیرین آن را دارد که این امر علاوه بر ایجاد هزینه اضافی مستلزم یافتن نما استفاده شده ۱۵ سال قبل می باشد که اگر هم یافت نشود به علت فرسودگی نما, نما جایگزین شده در یک قطعه همرنگ نخواهد بود‌.

اما در اجرای نماهای خشک با توجه به نصب به روش صنعتی , نمای ساختمان تا اتمام عمر ساختمان (‌بالای ۵۰ سال‌) پایدار است و نیاز به تعمیر و نگهداری ندارد‌.

۳‌- بالا رفتن خاصیت عایق بودن نما‌:

با توجه به فاصله ای که بین سطح بیرون نما با بدنه ی اصلی ساختمان با توجه به زیر سازی های فلزی ایجاد می شود, در این فضا هوا وجود دارد و این هوا خود به صورت عایق عمل می کند و در تنظیم دمای داخل ساختمان و جلوگیری از هدر رفت انرژی در داخل ساختمان موثر است

۴‌- مزایایی که از عملیات مهندسی حاصل می شود‌:

سیستم نصب خشک , یک سیستم کاملا مهندسی است و برای پیاده سازی سیستم , ابتدا نمای پروژه نقشه برداری می شود و سپس با طراحی فاز ۲, میزان دقت مصالح نما تعیین می گردد‌.

این عملیات نتایج زیر را در بر دارد‌:

الف‌- موجب کاهش پرت مصالح می شود‌.

نظر به این که در طراحی فاز متراژ‌، تعداد و سایز دقیق نما مشخص می شود‌.

ب‌- از طرفی تمام مصالح زیر سازی به صورت استاندارد و صنعتی تولید می شود و تعداد آنها از قبل محاسبه می شود‌.

در مقایسه با ملات و دوغاب که با اشتباه کارگر ممکن است ملات از استحکام کافی برخوردار نباشد , در سیستم خشک با توجه به مصالح زیر سازی که به صورت صنعتی تولید شده‌اند , محلی برای اشتباه تکنسین فنی وجود ندارد‌.

ج‌- قابلیت تنظیم و رگلاژ‌:

یکی دیگر از مزایای نماهای خشک این است که می توان در زمان اجرا و یا حتی پس از اتمام کار به سادگی نسبت به اصلاح خطاهای احتمالی در میلیمتر اقدام کرد و حتی امکان جا به جایی متریال نما و اصلاح آنها موجود است‌.

اما در سیستم های نصب ملاتی , شاهد به وجود آمدن درز های غیر هم سطح هستیم که بدون تخریب امکان اصلاح وجود ندارد‌.

سازگاری رفتار مصالح در مقابل تغییرات دمایی جوی‌:

در سیستمهای نصب خشک محاسبات مهندسی لازم برای پیش بینی ضریب انتقال حرارتی و میزان انقباض و انبساط مصالح زیرسازی و متریال نما برآورد شده‌است و بر این اساس دیتیلهای اجرایی طراحی شده‌اند و امکان فروریزی مصالح در اثر تغییرات جوی وجود ندارد‌. اما متاسفانه در سیستمهای ملاتی به علت تفاوت ضریب انتقال حرارت و متفاوت بودن میزان انبساط و انقباض ملات و مصالح‌، پس از مدتی سنگ‌ها جدا می شوند‌.

صرفه جویی در زمان‌:

"وقت طلاست ” جمله ای است که این روز‌ها بسیار شنیده می شود‌، در چنین شرایطی باید مناسب ترین راهکار‌ها را برای صرفه جویی در زمان به کار ببریم‌. سیستمهای مهندسی و صنعتی نمای ساختمان طوری طراحی شده‌اند که همه چیز حساب شده و به دور از خطا و نیاز به دوباره کاری در زمان مناسب انجام گیرد و برخی از این مصالح با سیستمهای نصب بسیار ساده‌، زمان اجرا را به حداقل رسانده‌اند‌.

در ضمن امکان اجرای نما در جبهه های مختلف کاری توسط اکیپ های مختلف نیز باعث صرفه جویی در زمان می شود‌.

صرفه جویی در هزینه‌ها‌:

با توجه به کاهش پرت مصالح‌، عمر مفید بالای نما‌، مقاومت بالا و عدم فروریزی مصالح در اثر تغییرات جوی و زلزله‌، کاهش حجم و وزن اسکلت و فونداسیون ساختمان‌، روش اجرای خشک صرفه اقتصادی بالاتری دارد و ارزش آفرین است‌.

حال به بررسی سیستمهای نصب خشک سرامیکهای با ضخامت ۱ سانتی متر به صورت خاص می پردازیم‌:

یکی از مصالحی که امروزه کاربرد بسیارزیادی در نمای ساختمان دارد‌، سرامیک می باشد‌.

کشور ما ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سرامیک است و در سالهای اخیر شرکتهای مختلف تولید سرامیک در ایران اقدام به تولید سرامیکهای نما با سایز معمول ۱۲۰ * ۶۰ سانتی متر و ضخامت یک سانتی متر نموده‌اند‌.

البته شایان ذکر است که در مورد این سرامیک‌ها باید توجه ویژه ای در تابدار بودن و یکدست نبودن ضخامت آنها نمود‌، زیرا پس از نصب همه این ایرادات کاملا مشهود است‌.

 
 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «ايران نماكار» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
پرطرفدارترین