بشر از دیر باز در فکر استفاده از سنگ، المانهای طبیعی و سایر مصنوعات ساخته دست وی در محیط کار و زندگی خود بوده است. پیشرفت صنعت کاشی و سرامیک و همچنین فرآوریهای صورت گرفته بر روی سنگ طبیعی بر هیچکس پوشیده نیست. در کنار این پیشرفتها سایر صنایع جنبی آن نیز متحول و دگرگون شدهاند. از جمله این صنایع میتوان به صنایع شیمیایی مانند انواع چسبهای کاشی، سرامیک و سنگ اشاره نمود که در اجرای نمای سرامیک بسیار کاربرد دارد.
در اینجا به نکات مهم استفاده از چسب در طراحی نمای سرامیک و اجرای نمای سرامیک اشاره می کنیم
در گذشتهای نصب کاشی، سرامیک و سنگ توسط مخلوطی از سیمان و آب با نام ملات صورت میگرفت که این کار دشواری هایی را به همراه داشت.به خصوص در اجرای نمای سرامیک که ظاهر نمای سرامیک را بسیار ناپسند میکرد. در صورت عدم آشنایی با چسب کاشی و سرامیک، در ابتدا شاید موادی شبیه چسبهای فوری و مشابه آن برایتان یادآور شود. ولی در صورت آشنایی با این مواد و استفاده درست از آن، به مزایای آن میتوان پی برد و در آینده میتوان انتظار داشت که در اکثر موارد از این مواد استفاده گردد. این مطلب خیلی دور از ذهن نیست که در آینده تعویض و تغییر دکور کاشی یک خانه به عنوان مثال کاشیهای بین کابینت آشپزخانه یا حتی نمای سرامیک در ساختمان هایی با نمای مدرن به راحتی انجام شدنی است .در ادامه در خصوص این موضوع و سایر موارد از قبیل مزایا، روشهای نصب، کاربرد، مشخصات فنی و غیره به ارائه مطلب خواهیم پرداخت.
انواع چسبهای سرامیک، کاشی و سنگ:
این چسبها در دو نوع پودری و خمیری تولید میگردند.
1- چسبهای پودری:
این محصولات بر اساس و پایه مواد معدنی و شیمیایی تولید میگردند و با استفاده از آنها میتوان کاشی، سرامیک و سنگ را بر روی سطوح صاف، آجری، کاشی، موزائیک، سیمانی و سنگی نصب نمود، بهدلیل نوع ترکیبات و فرآوریهای صورت گرفته در زمان تولید پیشنهاد میگردد از بهکار بردن چسبهای پودری بر روی سطوح گچی خودداری شود.
جهت استحکام بهتر و افزایش خواص شیمیایی و مکانیکی چسب از موادی به نام پرایمر یا همان چسب بتن استفاده میگردد.
2- چسبهای خمیری:
این دسته از محصولات دارای خواص چسبندگی بیشتری نسبت به چسب پودری هستند و بهواسطه داشتن ترکیب شیمیایی متفاوت نسبت به چسب پودری و دارا بودن پایه شیمیایی، از این محصول میتوان علاوهبر استفاده روی سطوح سنگی، سرامیکی، کاشی، موزائیک، سیمانی و غیره بر روی سطوح گچی نیز قابل استفاده است.همچنین میتوان در نمای سرامیک از آن استفاده کرد. بهدلیل جذب آب بالای کاشیهای دیوار و جهت جلوگیری از تغییر رنگ در سطح لعاب کاشی توصیه میگردد جهت نصب این محصولات از چسب خمیری استفاده گردد.