توصیه میشود لایه به صورت پاششی با دستگاه شات کریت تر ایجاد شود.
مصالح بنایی، لایه زیرین مناسبی برای نما است. از این گذشته، زبری و خلل و فرج مصالح بنایی سبب اتصال خوب نما میشود. بنابراین، برای اجرای نمای سیمانی بر روی دیوارهای بنایی به توری فلزی نیازی نیست. اتصال بین نما و دیوار بنایی یا بتنی به طور ذاتی قوی است چراکه هر دو دارای مصالح سیمان پرتلند هستند.
نمای اجرایی بر روی دیوار بنایی معمولاً متشکل از دو لایه (یک لایه پایه برای صاف نمودن هر گونه حفره بر روی سطح دیوار و یک لایه نهایی) به ضخامت کلی ۱۶ تا ۱۹ میلی متر است.
در نمای سیمانی یک لایه، دو لایه پایه مرسوم (لایه پایه اول و لایه پایه دوم) با یک لایه پایه جایگزین میشود. مخلوط لایه پایه، شامل الیاف شیشه به اضافه سیمان پرتلند و آهک است که باید با آب و ماسه برای تهیه مصالح لایه پایه ترکیب شود.
عموماً ضخامت لایه پایه برای نما ۱۲ میلی متر است و به روشی مشابه لایه خراشیده اجرا شده و سطح آن مشابه لایه پایه دوم صاف میشود. ممکن است یک لایه پایه ضخیمتر، برای تأمین مقاومت در برابر آتش نیاز باشد. لایه نهایی برروی نما یک لایه به روش مشابه نمای سیمانی دو لایه مرسوم اجرا میشود.
نمای سیمانی یک لایه باعث کاهش عملیات اجرایی میشود. الیاف شیشه در لایه پایه باعث کاهش ترك خوردگی و افزایش مقاومت خمشی و مقاومت در برابر ضربه میشود.
محدودیتها و مزایای نمای سیمانی
دیوار بنایی یا بتنی پوشیده شده با نمای سیمانی یک دیوار مانع است. اگر وسیلهای برای زه کشی آب باران از مجموعه وجود نداشته باشد، آب باران از طریق نما نفوذ میکند. دیوار فلزی LSF مشخصات یک دیوار مانع را ندارد. اگرچه دیوار LSF پوشیده شده با نمای سیمانی، به گونهای نیست که بتوان آنرا دیوار زهکش نامید ولی آزمایشهای نفوذ آب نشان میدهد که بارش باران همراه با وزش باد، منجر به عبور آب از مانع مقاوم در برابر آب در پشت نما (صفحه زه کش) خواهد شد.
ساخت خوب، صلبیت لایه زیرین و استفاده از درزهای کنترل، درزهای انبساط و درزگیرها برای یک مجموعه نمای سیمانی با عملکرد مناسب مخصوصاً در آب و هوای مرطوب ضروری است. به علاوه، با توجه به آنکه این نوع نما از مصالح سیمانی است، سطحی نفوذپذیر در برابر هوا تلقی میشود. اگر آب درون نما نفوذ کند، به محض قطع بارش، آب، بخار خواهد شد و دیوار شروع به خشک شدن مینماید. با یک لایه نهایی پلیمری اکریلیک، تبخیر آب کندتر خواهد بود.
البته نازکی نسبی و وزن سبک مشکلاتی را برای خشک نگه داشتن دیوار پوشیده شده با نمای سیمانی در مناطق مرطوب ایجاد نماید. لذا روکش نما معمولاً به منظور استفاده در مناطق نسبتاً خشک توصیه میشود. این نوع نما در رنگهای مختلف موجود است. این امر عامل مهمی در بحث زیبایی شناختی ساختمان با پرداخت نمای سیمانی است.