نمای ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نمای ساختمان است جلوه یک ساختمان را مشخص کرده و به ان جلا می دهد. برای ساخت یک ساختمان خاص الزاما نیازی به نقشه ی خاص نیست ، کافی است هزینه بیشتری بر روی نمای ساختمان بگذارید.
نمای ساختمان به عنوان جلد و نمایه ی یک ساختمان جلوه گر می کند و به همین علت است که اهمیت دارد.
یکی از انواع نمای ساختمان ، نمای ترمووود است. ترموود در واقع چوبی است که به روشی خاص فراوری شده و برای استفاده به عنوان مصالح ساختمانی آماده سازی می شود. در ادامه به خط تولید این نوع نمای ساختمان اشاره می کنیم.
خط تولید ترمووود
کشور فنلاند اولین کشوری میباشد که به تکنولوژی تهیه چوب ترمو دست یافت و اولین خط تولید ترمووود را ایجاد کرد.
در مرحله اول پس از تهیه چوب در اندازه های مختلف از گونه های مختلف چوب به خصوص کاج و زبان گنجشک ، چوب را در دستگاههای خشک کن ویژه ابتدا با دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد حرارت میدهند و سپس دما را به ۱۳۰ درجه سانتیگراد می رسانند. این عمل باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت آن می شود.
در مرحله بعد حرارت را تا ۱۸۰ الی ۲۲۰ درجه سانتیگراد بالا میبرند و چند ساعت چوبها را در این دما و شرایط نگه می دارند. در این حالت صمغ و رطوبت چوب بطور کامل خارج میشود و چوب از حالت سفید روشن به حالت تیره مایل به قهوه ای درمی آید. در مرحله بعد، چوب را آرام آرام سرد می کنند تا دمای آن به ۱۰۰ درجه سانتیگراد برسد و سپس با پاشیدن آب و بخار آب دمای آن را به دمای محیط می رسانند. در این مرحله چوب رطوبت را جذب کرده و رطوبت آن به ۴ الی ۶ درصد میرسد.
کاربرد و موارد استفاده ترمووود
میزان حرارت و دمایی که طی فرآیند ترمو بر روی چوب اعمال شده است، کاربرد و موارد استفاده ترمووود را مشخص می نماید. به طور کلی دو نوع ترمووود Thermo-S و Thermo-D وجود دارد.
نوع اول بیشتر در فضاهای داخلی و نوع دوم بیشتر در فضاهای خارجی ، نمای ساختمان و … استفاده می گردد.