معبد لوتوس Lotus Temple
در کشور هند ، بیشتر از هرجای دیگر ، ریشه های دینی و فرقه های مختلف وجود دارد و نشانه های هر دین و مذهب را می توان درانواع و اقسام ساختمان ها، معماری های متفاوت حاکم و مدل شهرسازی آن منطقه دید .
در معماری هندو معابدی با ظاهرهایی متفاوت و غیر قابل معمول بسیار به چشم می خورد و هر کدام به یک دین و آیین اشاره می کنند .
یکی از این بناها گل مقدس هند می باشد که " لوتوس " نام دارد .
مواد تشکیل دهنده نمای خارجی این معبد و همه گلبرگ های آن که به طور شعاعی به سمت بالا قرار دارند از سنگ مرمر ، سیمان و شن است . این معبد گل شکل ، ۲۷ گلبرگ دارد که هر گلبرگ با سنگ مرمر رجستانی ، سیمان دولومیت معدن الوار و سیلیکات سفید جیپور پوشیده شده است . ساختار کلی و پایه ی این معبد از بتن ساخته شده و برای ایجاد شیار در گلبرگ ها هم بتن از پیش ساخته به کار رفته است . برای بارگزاری فولاد در اسکلت این معبد گزینه های مختلف زیادی وجود داشت که بهترین آن ها قاب های فولادی با اتصالات پیچی بود که بالاترین کاربرد و دقت را در کارهای تولید و مونتاژ دارند .
همه گلبرگ ها که به طور شعاعی به سمت بالا قرار دارند .
نمای داخلی تمامی گلبرگ ها و پوسته ی داخلی آن ها و در واقع جایی که الگوهای معماری در آن نمایان می شود ، از بتن پوشیده شده است . در این الگو سطح داخلی از شیارها و طرح های شعاعی و عمودی متقاطع تشکیل شده است .