نمای آجری خانه ای در عمق یک آبشار
خانه ریزان یکی از خارق العاده ترین و معروف ترین معماری های پیاده سازی شده توسط فرانک لوید رایت می باشد . این خانه که به عنوان آب ریزان هم شناخته می شود ، رابطه بین انسان ، معماری و طبیعت را دوباره بازگو می کند .
او برای طراحی این خانه کمی از معماران ژاپنی الهام گرفت زیرا معتقد بود که ژاپنی ها در ایجاد سازه هایی که روح انسانی را با طبیعت گره می زند ، تبحر خاصی دارند و این دقیقا همان چیزی بود که اون قصد انجامش را داشت .
او برای حفظ یکپارچگی و پیوند بین انسان و طبیعت تصمیم گرفت تا خانه را در میان آبشار بنا کند . با این کار در هر لحظه و هر ثانیه ، صدای برخورد آب با دیوارهای خانه به گوش می رسد و این همان حس را به انسان منتقل می کند که انگار در عمق طبیعت زندگی می کند .
رایت محور طراحی خانه را حول شومینه در نظر گرفت زیرا هم وجود آبشار در گرداگرد خانه ، دمای آن نقطه پایین آورده بود و هم ایجاد سالن اصلی خانه حول یک شومینه فضا را گرم تر و صمیمی تر می کرد .
نمای ساختمان این خانه با آجر طراحی شده بود به طوری که آن ها را بر اساس یک الگوی افقی کنار هم چیده بودند . همچنین چند تراس طولانی هم در جلوی محور خانه طراحی شده بود . این تراس ها با برآمدگی که نسبت به سطح زمین داشتند ، نیرویی افقی به سمت زمین وارد می کردند . رایت برای مهار کردن این نیرو از مهندسین سازه کمک گرفت و در نتیجه تصمیم گرفتند تا از ساختاری بتنی برای تراس ها استفاده کنند .
این اولین باری بود که رایت از بتن استفاده می کرد و در ابتدا این کار به نظرش ناخوشایند بود ولی در نهایت متوجه شد که ترکیب بتن به همراه فولاد می تواند یک قدرت کششی فوق العاده ای را به وجود آورد . در آخر سر هم نمای تراس ها بتنی باقی ماند و فقط آن را رنگ کردند .
پنجره های این خانه نیز طراحی جالب و خاصی دارند . این پنجره ها از گوشه باز می شوند و قابی فلزی دارند .
همچنین برای اینکه خانه در مقابل انرژی آبشار مقاومت لازم را داشته باشد ، پی اصلی ساختمان را از جنس بتن و ستون های فولادی ساخته اند .